joi, 24 noiembrie 2011

Burgeri de curcan


Acesti burgeri super-usori sunt preferatii lui Oprah. Da, ati citit bine: Oprah. :)
(mai multe detalii aici, unde am gasit reteta).
Bine, acum daca e sa o zic pe aia dreapta am mici indoieli fata de gusturile lui Oprah asa ca am ezitat un pic la inceput. Numai ca odata ce am parcurs reteta mi s-a parut extrem de interesanta asa ca am decis sa merg pana la  capat. In numele lui Oprah, bineinteles. :))

Ingrediente:
pentru burgeri:
- 1 praz (partea alba)
- 1 mar curatat de samburi si coaja
- 50g telina (nu am avut, n-am pus, ce sa faci)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura sare
- 1 lingura piper
- 2 lingurite lamaie
- 1 legatura patrunjel
- 4 linguri de pesmet
- 900g piept de curcan tocat
- chifle pt burgeri

pentru umplut burgerul
- ceapa rosie taiata julienne
- castraveti murati (in sare, evident) taiati feliute
- varza alba cu lamaie si un pic de sare
- mustar
- branza (am pus Alpina de la Napolact, mare descoperire, este buna rau)
- o cutie de iaurt cedra cu 1/3 lingurita de harissa

Taiem marunt marul, prazul, patrunjelul; eventual radem si telina.


Calim prazul, marul si telina intr-o tigaie la foc mediu pana se inmoaie si le lasam un pic sa se raceasca. Cand s-au racit le amestecam cu restul de ingrediente penru burgeri.
Modelam cam 7-8 burgeri si apoi ii dam la congelator pentru aproximativ o ora. Ar fi bine sa nu sariti pasul asta pentru ca altfel exista riscul sa se desfaca cand ii punem pe gratar.

Punem burgerii pe gratarul incins (in prealabil ii ungem cu un pic de ulei de masline) si ii prajim 3-4 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos. Eventual puteti rupe o bucatica ca sa verificati daca s-au facut.

 
Cat timp se fac burgerii, curatam 3-4 catei de usturoi, ii facem pasta in mojar si apoi ii amestecam cu iaurtul si harissa.


La final asamblam burgerii (dupa cum ne taie capul) si gata.


Au iesit foarte buni, chiar mai buni decat ma asteptam. Pofta buna!

4 comentarii: