joi, 15 decembrie 2011

Pizza cu blat cu crema de branza



Un blat foart interesant, descoperit intr-una din multele mele peregrinari prin Anglia. Desi pare greu de crezut minunatia asta am mancat-o la Domino's Pizza (adica un lant ce ofera livrari la domiciliu).
Acum fie vorba intre noi intre Domino's Pizza din UK si cel din Romania este o diferenta ca de la cer la pamant, mai exact cea din UK este mult mai buna. :)
Bine, din cate stiu eu cea din Romania este franciza, poate de aici vin problemele, cine stie.

Asa, daca tot am incercat un blat nou am zis sa incerc o abordare un pic diferita (pescuita dintr-una din cartile lui Jamie). Mai exact un fel de pizza 3 in 1, adica trei toppinguri diferite puse pe acelasi blat separate prin niste fasii de aluat.

Am mers pe urmatoarele variante:
- spanac si branza de capra
- somon cu capere
- sardine cu masline

Ingrediente pentru topping:
- 3-4 linguri de spanac la borcan (adica gata curatat, preparat, etc)
- 50-60g de branza de capra (am folosit Olympus)

- 50-60g de somon marinat sau afumat
- o lingura de capere

- jumatate de conserva de sardine
- o mana de masline fara samburi
- jumatate de ceapa mica taiata julienne

- 500g mozarella

pentru sos:
- 100ml pasta de rosii
- un praf de zahar
- un praf de busuioc
- un praf de oregano
- sare si piper

pentru blat:
- o cutie mica de crema de branza Philadelphia (sau ceva similar)

Ca de obicei pentru blat nu o sa dau o reteta, pentru ca folosesc masina de paine.
Trebuie sa preparati cam 650-700g de aluat.

Asa, o data aluatul facut, il impartim in 3 bucati, doua de 300g si una de 100g.
Intindem bucatile mari cat mai subtire si asezam prima foaie in tava (pe care o pudram inainte cu un pic de faina) apoi ungem cu Philadelphia. Eu am pus jumatate de cutie dar sincer sa fiu va recomand sa o puneti pe toata.


Punem desupra a doua foaie de blat si apoi impartim tava in trei folosind doua fasiute de blat.
Apoi procedam ca la orice alta pizza, amestecam bine ingredientele pentru sos si ungem blatul. Taiem mozarella felii si o distribuim in mod egal.

Presaram peste prima zona spanacul si branza de capra. Peste a doua punem somonul si caperele. Iar in cea de a treia punem sardinele, maslinele si ceapa.

 
Dam la cuptorul incalzit la maxim pentru 10 minute si gata.


A iesit extrem de buna, fara nici o gluma. Blatul a iesit f bun (cu mentiunea ca as fi pus mai multa crema de branza, dupa cum am zis). Combinatia de spanac si branza de capra este geniala. Si somonul cu sardinele sunt f bune, dar la astea stiam la ce sa ma astept pentru ca tot am mai facut. :)

Pofta buna!

Un comentariu: