miercuri, 4 ianuarie 2012

Salata de masline


Salata asta mi-a sarit in ochi in vitrina unui fast-food libanez (din sun plaza) pe care il mai frecventez atunci cand sunt in criza de timp si n-am chef sa gatesc, lucru care deocamdata se intampla relativ rar, din fericire. :)

Cum sunt mare amator de pescuit retete din varii stabilimente am zis sa incerc si eu. Evident ca nu se poate pune problema de plagiat pentru ca vedeti voi, in general retetele cam fac parte din patrimoniul universal, in afara de a le mentiona sursa n-ai ce sa le faci. :)

M-am uitat ce contine, am mai cautat un pic pe net, de control asa si am ajuns la varianta de mai jos.
Atentie, cantitatile de mai jos sunt pentru un bol destul de marisor, pentru 7-8 persoane sau chiar mai mult. Asa ca daca vreti sa gatiti intr-un cadru mai restrans nu va ramane decat sa apelati la regula de 3 simpla.

Ingrediente:
- cam 1kg masline verzi pe care le taiati feliute astfel incat sa ramana doar samburii, daca folositi masline fara samburi gata taiate, sau masline fara samburi umplute cu ardei puteti reduce un pic cantitatea
 (eu am folosit si cu ardei si cu samburi curatate de mine)
- 7-8 fire ce ceapa verde taiate marunt, sau o ceapa rosie medie taiata marunt
- 1 ardei gras taiat marunt
- doua legaturi de patrunjel taiate marunt
- 10 rosii cherry taiate in patru
- 4-5 linguri de ulei de masline
- 2-3 linguri sirop de rodii
- piper (sare nu mai punem pt ca maslinele sunt destul de sarate)
- zeama de la jumatate/o lamaie (dupa gust)

Eh, ca la orice salata procesul tehnologic este extrem de simplu: pur si simplu amestecam toate ingredientele si gata. Eventual mai ajustam la final cu un pic de lamaie/sirop de rodii/piper si aia e.

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Buna! Sunt innebunita si eu dupa salata asta. Am obs la libanezi ca un afara de ingredientele mai dus mentionate, ei mai pun coaja de lamaie (murata cumva). E un deliciu cu lamaie!!

    RăspundețiȘtergere