sâmbătă, 28 aprilie 2012

Snitel cu susan



Dupa o serie de intromisiuni in lumea snitelelor am ajuns la concluzia ca exista doua metode de preparare. Doua metode complementare, doua tehnologii antagonice, putem vorbi chiar de un Yin-Yang in plan culinar.
Bine, ca sa ridicam un pic stacheta m-as putea referi la paradigma pane-ului in general, pentru ca cele doua metode se pot aplica la orice pane, snitelele reprezantand un caz particular bineinteles. :)

Ei bine, prima abordare consta in trecerea carnii prin faina, oua si pesmet, metoda pe care am descris-o destul de detaliat aici.

A abordare (cea de azi) consta in amestecarea fainii cu oua in final obtinand un fel de pasta ce are consistenta smantanii.

luni, 23 aprilie 2012

Trigoane cu loboda


Trebuie sa marturisec ca de ceva vreme sunt adeptul bucatariei de sezon. Cumva globalizarea ne-a dat posibilitatea sa savuram diferite legume cam in tot timpul anului. Cu o mica diferenta, in sezon au gust, in extra sezon nu. Simplu, este? :)
Asa ca nu se putea sa las sa treaca primavara fara un preparat pe baza de loboda si leurda.

miercuri, 18 aprilie 2012

Dulceata de ananas cu lamaie si ghimbir


O reteta delicioasa pe care am incercat-o acum 1-2 luni. Din pacate atunci am uitat sa fac poze, nu mai tin minte din ce motiv asa ca a trebuit sa o reiau pentru posteritate, ce era sa fac. :)

joi, 12 aprilie 2012

Chiftele/falafel/burgeri cu morcov si naut

O reteta mai usurica asa, ca deh vine pastele.
Nu e de post, asta datorita oului si nici nu recomand sa o facati de post eliminand oul pentru ca exista riscul ca sa nu se mai lege compozitia.
Are nautul asta un comportament atat de inpredictibil, ceva de speriat. :))
De ce m-am exprimat atat de complicat in titlu, cand in fond avem de a face cu un falafel un pic tunat? Pai pentru ca reteta originala folosea denumirea de bugeri. Practic, asta a fost si abordarea, am format niste chiftele mai plate gen burger, ca sa vezi. :)

vineri, 6 aprilie 2012

Tarte tatin cu mere


Tarte tatin face parte din familia tartelor rasturnate. Legenda spune ca a fost descoperita din intamplare de Stephanie Tatin (hangita la baza) in timp ce incerca sa salveze niste mere caramelizate un pic cam tare.
Varianta cea mai comuna este cu mere, dar exista variatii cu pere, prune, etc.
Eu am incercat si cu mere si cu pere si pot spune cu mana pe inima ca rezultatul este foarte bun in ambele cazuri. :)