duminică, 23 decembrie 2012
Desert oriental cu portocale
Un desert extrem de rapid si foarte gustos. L-am remarcat la o emisiune culinara (paprika probabil).
Era cat pe ce sa il ratez, nu de alta dar doamna din emisiunea cu pricina avea un discurs cat se poate de monoton.
In plus fata de monotonia deja mentionata felul prinicipal nu a stralucit absolut deloc, a avut un fel de cus-cus cu ceva legume, destul de banal ce sa zic.
Eh, se pare ca soarta (sau inertia mea mai degraba) a facut sa urmaresc pana la desert, unde surpriza, am dat de minunatia asta. Mi se pare o varianta ideala de desert dupa o masa copioasa, mai ales ca nu contine zahar sau grasimi.
Ingrediente (2 portii)
- 2 portocale mari, coapte si dulci
- 4 lingurite cu varf de miere
- 4 lingurite apa de trandafiri (se gaseste la cora sau mega image)
- 2 linguri cu varf fulgi de migdale (sau fistic maruntit)
- 1 lingurita rasa de scortisoara, sau chiar mai putin (presarati cam ca in poza, nu mai mult)
Taiem cate un capacel la capetele fiecarei portocale. Curatam coaja folosind un cutit ascutit avand grija sa eliminam toata partea alba.
Taiem portocala felii pe lat (ar tb sa obtineti ceva in genul portocalelor servite la micul dejun in hotelurile mai rasarite).
Asezam feliile de portocala pe un platou (sau mai multe farfurii). Stropim cu miere, apoi cu apa de trandafiri.
Presaram fulgii de migdale si scortisoara si gata.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu