Ras as four este o mancare de origine libaneza bazata pe carne, ceapa si sirop de rodii.
In traducere mot-a-mot inseamna limba de pasare, si asta datorita carnii taiata in fasii lungi si subiri similare cumva cu o limba de pasare.
Exista variante cu vita si pui dar sincer as recomanda varianta cu vita, gustul 'plin' al carnii de vita se imbina perfect cu ceapa si siropul de rodii.
Traditional ras asfour intra la categoria aperitivelor calde, dar nu va impiedica nimeni sa o consumati si ca fel principal. :)
Ingrediente:
- 350-400g carne de vita sau preferabil vitel (pulpa, antricot)
- 2 cepe medii
- 3 linguri ulei de masline
- 4-5 linguri sirop de rodii
- 100-125ml supa de vita sau apa fierbinte
- sare/piper
Taiem carnea fasii subtiri si ceapa julien.
Incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim carnea la foc mare (~5 min). Punem si ceapa si tinem pana se rumeneste si ea.
Adaugam supa/apa si siropul de rodii si reducem un pic focul. Tinem pana cand carnea se patrunde bine si sosul se ingroasa. La final potrivim de sare si piper.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu