sâmbătă, 27 august 2011

Cartofi cu rosii uscate la soare


Acum ceva vreme am facut rosii uscate la soare. Inca nu am pus reteta, vreau sa mai incerc o tura si sa mai rafinez un pic procesul tehnologic. Nu atat din punct de vedere calitativ, cat al timpului. Adica mai pe romaneste transformarea banelelor rosii in rosii uscate la soare a durat cam multisor. :)
Una peste alta m-am ales cu doua borcane de rosii uscate la soare, deosebit de gustoase.
Am tot ciugulit din ele, am mai bagat la cate o salata dar din astea tot am incercat asa ca m-am gandit sa incerc si altceva.

Reteta am pescuit-o din Good Food. Care parca si-a mai revenit in ultima vreme, nu stiu ce sa zic (sper).
Asta pentru ca relatia mea cu Good Food a fost destul de tumultoasa, tre sa recunosc.
De la 'mama, ce de retete bune sunt in numarul asta' pana la 'nu mai dau banii pe porcaria asta'. :)
Intamplarea a facut ca sa fiu plecat din Bucuresti cu masina si daca tot am intrat intr-o benzinarie in cautarea a ceva de rasfoit am zis hai, treaca de la mine de data asta. :)
Oricum, lasand gluma la o parte ma bucur ca au disparut retetele pentru corporatisti, gen: cumparati sarmalutele libaneze, mai adaugati ceva si gata masa, se cheama ca ati gatit. :)))

Asa, sa revenim la reteta noastra.
Ingrediente:
- 500g cartofi noi
- 6-7 linguri de smantana
- 1lingura ulei de masline
- 1 varf de zahar
- 8-10 rosii uscate la soare, taiate felii
- 1 legatura mica/medie de patrunjel, taiat un pic mai mare

- 2 cepe verzi, taiate marunt

Fierbem cartofii in apa cu sare

 
pana putem infinge furculita in ei cu usurinta.

Ii scurgem, ii punem sub jet de apa rece cateva minute si apoi ii curatam.


Apropo, am citit ca in urma fierberii si a racirii cartofii devin mult mai sanatosi, se produc niste acolo niste procese in urma carora rezulta o substanta apropiata de fibrele alimentare. Asa ca bagati la cap. :)

Amestecam intr-un bol smantana, uleiul de masline, zaharul, sare si piper,. Adaugam rosiile, ceapa verde si patrunjelul. Amestecam bine si turnam peste cartofi. Amestecam din nou cu mare grija ca sa nu sfaramam cartofii. Si gata.


Ideal ar fi sa dam la frigider pentru cateva ore, minim.


Am bagat si niste frigarui de pui langa, de control asa. :)
Pofta buna.

2 comentarii: