miercuri, 19 februarie 2014
Cartofi cu ardei (in stil indian)
O reteta de origine indiana, delicioasa si foarte simplu de executat.
Initial am fost circumspect, nu de alta cartofi aromati cu chimion si/sau coriandru am mai tot incercat in diverse moduri (de obicei stil libanez-oriental). Ei bine, treaba sta altfel aici, atat datorita ardeilor cat si datorita tehnicii de aromatizare a uleiului, specifica bucatariei indiene.
Asa ca ce mai tura-vura, nu mai stati pe ganduri si incercati si reteta asta. :)
Merge ca fel principal vegetarian, alaturi de o raita ceva sau de ce nu, chiar si ca garnitura.
Ingrediente:
- 2 linguri de ulei (de floarea soarelui)
- 1/4 lingurita seminte de chimion intregi
- 1/4 lingurita turmeric
- 200-300g ardei gras curatat taiat fasii de 1-2 cm
- 300g cartofi curatati si taiati fasii de 1-2 cm (stil wedges)
- 1/4 lingurita piper cayenne
- 1/2 lingurita coriandru macinat/pisat
- sare
Incingem uleiul bine de tot la foc mare (aproape de punctul de fumegare). Punem chimionul si lasam cam 10 secunde amestecand continuu. Adaugam si turmericul si mai amestecam un pic.
Punem apoi cartofii si ardeii si amestecam. Urmeaza piperul cayenne, coriandrul si sarea. Amestecam cam 1 minut dupa care reducem la foc mediu si tinem pana cartofii s-au facut.
Si cam asta e, simplu dupa cum am mentionat initial. :)
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu