joi, 10 noiembrie 2011
Pizza cu chorizo
Nu stiu cum se face dar la pizza asta am obtinut blatul aproape perfect.
Partea amuzanta este ca nu am schimbat nimic: aceasi marca de faina (Titan), aceiasi masina de paine, acelasi program.
Eh, se pare ca diferentele intre loturile de faina sunt destul de mari pana la urma.
Ce sa zic, m-am convins, faina este extrem de importanta. Blatul s-a intins extrem de usor, s-a copt foarte bine, a facut si un pic de bule, totul ca la carte.
Si asta in conditiile in care am folosit un cuptor de apartament (electric, ce-i drept). :)
Ingrediente:
- 250 g mozarella de bivolita
- 100-150g de chorizo
- 1 castronel de pasta/suc de rosii in care punem un praf de busuioc, unul de oregano, sare, piper si un praf de zahar
- 1 ardei iute curatat de seminte si de membrana de langa seminte, taiat foarte marunt
- sare, piper
Blatul l-am facut la masina de paine, aici nu am cum sa va ajut, fiecare masina de paine are programul ei. :)
(pentru o tava am folosit jumatate din aluatul rezultat)
Intindem blatul, ungem cu sos de rosii, presaram mozarella taiata felii, chorizo si ardei iute. Punem un pic de sare si piper si dam la cuptorul incins la maxim pentru 7-8 minute (nu mai mult de 10).
A iesit delicioasa, picanta atat cat trebuie. Cred ca a contat si faptul ca am luat chorizo original (de la un magazin de pe langa piata floreasca).
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata tare bine. Si picant, cum imi place mie !
RăspundețiȘtergereEu blatul il fac din 400 g faina, 200 ml apa, 1 lingurita sare, 1 lingurita drojdie si pun extra niste oregano in blat. Pana acu nu am dat rateuri. Tu ce reteta de blat ai?
Am uitat cele 2 linguri de ulei de masline !!! Rusineeeeee
RăspundețiȘtergereAaa, e chiar reteta din carticica care vine cu masina de paine (nu mai tin minte exact ingredientele). Oricum, cred ca avem acelasi tip de masina din cate am inteles de la Cip.
RăspundețiȘtergereO sa incerc si reteta ta, partea cu oregano in blat suna tare bine!
Ce mai am eu pe lista de prioritati e un blat dublu cu crema de branza la mijloc, cum am mancat la Domino's Pizza in UK. Absolut delicios, trebuie neaparat incercat. ;)