duminică, 13 noiembrie 2011

Tarta cu ananas si ghimbir


Reteta asta este o varianta a tartei cu pere si afine.
Unul din lucrurile care mi-a placut la cartea de unde am luat reteta a fost faptul ca multe din retete sunt prezentate si cu variante. De exemplu la cea cu pere erau doua variante: prune cu ghimbir si ananas.

Eh, fiind mare amator de ghimbir mi-am libertatea sa il folosesc si in combinatie cu ananasul. O mutare foarte inteligenta de altfel, pentru ca rezultatul final a iesit delicios. :)


Ingrediente:
- o conserva de ananas taiat rondele
- 150g zahar
- 2 lingurite suc de lamaie
- 120g unt moale
- 1 ligurita coaja rasa de portocala
- 1 praf de sare
- 2 oua
- 180g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2-3 linguri de lapte
- 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 lingura de ghimbir confiat, taiat cat mai marunt (gasiti la plafar)

Tapetam forma de prajituri cu hartie de copt.
Punem 50g de zahar la caramelizat impreuna cu o lingurita de lamaie  intr-un vas cu fund gros). Cand e gata turnam in forma. Asezam feliile de ananas deasupra.


Mare atentie la caramel (pentru ca la tarta cu pere l-am ars un pic si a iesit usor amarui).

Amestecam restul de zahar cu untul si cu coaja de portocala pana obtinem o crema omogena. Adaugam si ouale, unul cate unul.
Stingem praful de copt cu o lingurita de lamaie si il adaugam si pe el. Punem faina, putin cate putin amestecand in continuu apoi adaugam si ghimbirul (ras si confiat)
La final turnam aprox 2-3 lingurite de lapte (eventual si mai mult) si amestecam bine. In final aluatul nostru ar trebui sa aiba o consistenta un pic cleioasa, adica sa se desprinda greu de pe lingura.

 
Turnam aluatul peste ananas si nivelam bine.


Incingem cuptorul la 180 grade si dam la cuptor pentru aprox. 50 minute.
Cand este gata scoatem, lasam 10-20 minute sa se raceasca si apoi intoarcem.




 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu