joi, 20 iunie 2013

Salata de macrou cu sfecla si cartofi


Sincer, la o reteta atat de simpla nu imi vine nici o introducere in cap.
Asa ca o sar peste glumele mele mai mult sau mai putin proaste si o sa ma rezum la a va spune ca este o combinatie extrem de sanatoasa.
Avem peste cu omega 3, avem si sfecla rosie, care e buna pentru ficatel si transaminaze. :))
Basca lamaie si ulei de masline (extravirgin, presat la rece si toate cele).
Ce mai, sanatate curata... 

Ingrediente:
- 150-200g file macrou afumat
- 200-300g cartofi noi (merg si normali taiati cuburi ceva mai mari daca suntem in extra-sezon)
- 200g sfecla rosie
- 4 cepe verzi (taiate marunt)
- 1 legaturi mica marar (taiat marunt si el)
- 4 linguri ulei de masline
- zeama de la o lamaie mica
- jumatate din coaja rasa (de la aceasi lamaie)
- un varf de lingurita seminte de chimen (optional)
- sare si piper

Spalam bine cartofii noi si ii fierbem cu coaja cu tot. Daca nu aveti cartofi noi va tb sa curatati si coaja, evident.
Fierbem sfecla si apoi o lasam  sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o curatam si o taiem cuburi ceva mai mari.
(Puteti verifica daca sfecla s-a fiert intepand-o cu o scobitoare, daca scobitoare intra lejer e gata).

Amestecam sfecla cu cartofii si sfecla (racite ambele) si apoi cu macroul rupt bucati, ceapa si mararul.
Presaram coaja de lamaie deasupra.

Fabricam un dressing din zeama de lamaie, uleiul de masline si semintele de chimen. Mai exact le batem cu un tel pana obtinem o emulsie ca la carte. Potrivim dressing de sare si piper.

Stropim salata cu dressing si cam asta e.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Asta e reteta aia cu care ma tot bazaie sotul de ceva vreme?
    Arata bine :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaa, nu cred...
    N-am mentionat-o la birou de fel.
    Dar e buna si asta. :)

    RăspundețiȘtergere