marți, 11 octombrie 2011
Farmecul burghez al unei prajituri cu prune
Cum de mi-a bubuit mintea un titlu asa abracadabrant? :)
Greu de spus.
Eh, tot timpul cand ma gandesc la prajitura asta imi vine in minte amestecul de unt, prune, ciocolata si alune de padure maruntite (combinate in proportii ideale, bineinteles). Un amestec decadent de-a dreptul, un amestec burghez. :)))
Ingrediente:
- 500g prune
- 175g unt moale
- 175g zahar brun
- 175g faina de prajituri/cozonac
- 175g alune de padure (neaparat) maruntite
- 3 oua
- 1 lingurita de praf de copt
- 50g cicolata neagra maruntita
- 2 linguri de alune de padure extra
Dam drumul la cuptor la 180-190 grade si ne apucam de compozitie.
Luam 4-5 prune si la taiem in jumatati. Scoatem samburii la prunele ramase si taiem marunt.
Asezam intr-un bol mare untul, zaharul,faina, alunele maruntite, ouale plus praful de copt (stins in prealabil cu un pic de zeama de lamaie) si amestecam cu mixerul pana se omogenizeaza bine.
Punem si prunele plus ciocolata si amestecam din nou.
Ungem tava cu unt si turnam compozitia peste avand grija sa nivelam cat de cat. Asezam jumatatile de prune si alunele intregi si le presam usor.
Dam la cuptor pentru 50 minute pana se rumeneste frumos. Lasam sa se raceasca 10-15 minute.
La final am lasat burghezia la o parte si ne-am infruptat intr-un mod usor ghiolbanesc.
Dovada si faptul ca jumatate de prajitura s-a ras pana sa apuc sa fac poze. :)
Pofta buna!
P.S. N-are nici o legatura cu prajitura asta dar sa stiti ca ieri am rezolvat unul din marile mistere ale lumii moderne (cu ajutorul baiatului de la raionul de peste din Cora). Ei bine, se pare ca levrek-ul si lupul de mare sunt fix unul si acelasi lucru. Ce chestie, nu m-as fi gandit. :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mai usor cu prunele ca fac purgatie !
RăspundețiȘtergereIn alta ordine de idei : s-a ras toata sau mai apuc si eu o felie?
Sa stii ca supa ta crema de dovlecei face victime, am o vecina care e disperata dupa ea! Cred ca mai fac si eu azi, a 4-a oara in 3 saptamani!
S-a ras toata, s-a topit literamente. :))
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place supa de dovlecei, ar trebui sa o mai re-editez si eu, noi am facut doar o singura data, atunci cand am pus si reteta.