duminică, 9 octombrie 2011
Frigarui de vita (marinate)
Interactiunile mele cu pulpa de vita (sau manzat) pot fi caracterizate printr-un singur cuvant: monotonie. :)
In afara de burgeri nu prea am folosit-o la altceva. Desi mancam destul de des carne de vita, de obicei preferam alte categorii: antricot, vrabioare, muschi etc.
Eh, soarta a facut sa primim cadou 1/4 vitel. Da, un sfert de vitel, ati inteles bine.
Pentru cei ne-familiarizati cu anotomia bovinelor o sa mentionez faptul ca pulpa ocupa un procent destul de mare. :) Cu alte cuvinte, o gramada de pulpa de vitel sta in congelator si asteapta sa fie gatita.
Asa ca de data asta am zis sa schimb un pic macazul si sa fac niste frigarui. Marinate, evident.
Ingrediente:
-400g pulpa de vita
pentru marinata:
- zeama de la o lamaie mica
- un pahar de vin rosu
- un pic de seminte de chimion (cat putem apuca intre degete, nu mai mult)
- un pic de seminte de coriandru (idem)
- jumatate de lingurita de boabe de piper
- 1-2 catei de usturoi taiati marunt, marunt
- 2-3 linguri de ulei de masline
Zdrobim intr-un mojar chimionul, coriandrul si piperul. Amestcam cu zeama de lamaie, vinul, usturoiul si uleiul de masline. Si gata marinata.
Taiem carnea de vita/vitel cubulete si apoi o punem intrun vas sau o punga sigilabila (au la ikea). Turnam marinata peste (cat sa acopere tot) si dam la frigider minim 2h. Ideal ar fi cam 6h spre 12h.
Cand s-a terminat de marinat preparam frigaruile.
Apoi le aruncam frumusel pe gratar si aia e.
Sincer sa fiu le-am lasat cam putin, adica 2h (le-as fi preferat un pic mai fragede). Dar la gust au iesit tare bune.
Sotia a zis ca: "sunt ca alea de la libanezi" (prin libanezi se refera la fast-food-ul libanez din sun plaza de la etaj, ok de altfel, pe care il mai frecventam cand vrem sa mancam ceva ok si foarte rapid). Mai sunt si alti libanezi, dar aia sunt la categoria restaurante si fac subiectul altor discutii.
Orisicat, am luat-o ca un compliment adresat bucatarului, ce era sa fac. :)
Pofta buna.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu