vineri, 14 octombrie 2011
Pizza mexicana
Cam generala notiunea asta de mexicana, stiu.
Dar ce sa faci, am pornit de la principiul: picanta = mexicana. Si daca mai pui si fasole rosie atunci chiar este mexicana. :)
Pizza asta a implicat si un pic de cercetare in prealabil.
Adica am pornit de la idea ca trebuie sa fac ceva picant pentru un bun prieten. M-am inspirat de aici, de acolo si in final am nimerit-o la fix. :D
Ingrediente:
pentru sos:
- 100-150g rosii pasate (din acelea la sticla) sau suc de rosii facut in casa (daca aveti)
- busuioc si oregano uscate, dupa gust
- un praf de zahar
- sare si piper, dupa gust
pentru pizza:
- 300g pulpa de manzat tocata
- 1-2 catei de usturoi pisati
- un praf de chimion macinat si unul de cimbru
- fulgi de chilli
- 1 ceapa rosie taiata julienne
- 1 ardei iute taiat cat mai marunt
- 3-4 linguri de fasole rosie (eu am folosit la conserva)
- 250g mozarella taiata feliute
Blatul l-am facut la masina, nu mai dau reteta, nu de alta dar fiecare masina are programul ei. Am folosit setarea de 750g si am folosit jumatate din cantitate.
Intai preparam sosul , adica amestecam bine toate ingredientele. :)
Apoi trecem la vita. Eh, aici treaba e un pic mai complicata.
Incingem o tigaie si calim carnea peste care punem usturoi, chimion, cimbru, chilli, sare si piper.
Nu e foarte strict aici, cel mai bine sa tot gustati. Eu de examplu am tot pus chilli pentru ca nu mi se parea suficient de iute.
Nu trebuie tinuta foarte mult, cam 5 minute pana sa rumeneste un pic de tot. Aveti grija sa tot sfaramati carnea in timp ce se caleste.
O data pregatita carnea lucrurile se simplifica radical. Ungem blatul cu sosul de rosii, apoi presaram carnea, ceapa, fasoloea si ardeiul. Iar la final punem si feliutele de mozarella.
Dam la cuptorul incins la 250 grade (sau si mai mult daca va tine cuptorul) pentru aprox 8-9 minute (pana se topeste branza de tot, mai exact).
Si gata minunatia.
Verdictul a fost unanim: e buna, sa mai faci. :)
P.S. Sa nu uit, luati ardei iute din piata neaparat. Initial am luat din supermarket dar apoi inginerul din mine a simtit nevoia unui plan B, asa ca am luat si din piata. Tare inspirat am fost, nici nu se compara ardeii din supermarket cu ce am luat din piata. La cei din supermarket doar forma era de ardei iute, in rest zero gust si cel mai grav, zero iuteala. Un fel de ardei grasi de calitatea inferioara ceva mai mici.
Pe cand cei din piata, ohoo .. medicament. Ne-au desfundat la toti nasul, fara exceptie. :))
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu