miercuri, 16 martie 2011
Limonada cu ghimbir
Ingrediente:
- sucul de la 1/2 lamaie
- sucul de la 1 lime
- cam un sfert de lingurita de ghimbir proaspat ras sau chiar jumatate (eu unul pun jumatate, dar deh mie imi place ghimbirul in mod deosebit, asa ca aveti grija)
- 2-3 linguri de miere
- apa minerala sau plata
Ingredientele de mai sus sunt calculate pentru aprox 500ml sau 1 pint, cum am folosit eu. Da stiu, sunt un dur, beau limonada cu pint-ul :)))
Ok, sa revenim. Secretul acestei limonade consta in balansul dintre cantitatea de ghimbir si miere. Dupa cum stiti (sau nu) ghimbirul are un gust destul de intepator. Partea buna e ca daca punem suficienta miere gustul intepator dispare. Mare atentie, daca punem prea multa miere o sa obtinem o chestie f dulce, ceea ce iarasi nu e bine. Asa ca cel mai bine sa o tot gustati pana ajungeti la combinatia perfecta.
In rest ce sa zic, gheata, eventual si niste feliute de lamaie/lime pentru decor si aia e.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mmmmm, ce buna cred ca e... Abia astept sa-mi fac si eu una. Dar ce se intampla daca modifici putin reteta? Adica pastrezi recipientul si gheata, dar in loc de lamaie pui vin, iar in loc de ghimbir pui apa minerala? Bineinteles, pastrand balansul.
RăspundețiȘtergerePastrand balansul o sa iasa sprit.
RăspundețiȘtergereEu as zice sa pastram ingredientele originale (asta asa ca sa nu denaturam ideea de limonada cu ghimbir) si sa mai adaugam un ingredient minune (foarte acessibil de altfel), mai exact vodca (sau voce cum i se mai spune in popor). :))
Preferabil 100ml. Pam pam.
Am incercat si eu reteta dar cred ca am gresit usor balansul si a avut un gust destul de intepator. Cum nu am folosit nici ghimbir nici lamaie trag concluzia ca vinul a fost de vina. Cred ca am putea testa impreuna sperand ca astfel sa gasim mixul optim intre ingrediente
RăspundețiȘtergereNu a fost ghimbirul (pardon vinul) de calitate, de unde si gustul neplacut/intepator. :))
RăspundețiȘtergerepe cand apare si un volum de poezii...culinare ???
RăspundețiȘtergereFoaie verde de ghimbir,
RăspundețiȘtergereSa bei limonada langa un tir.
Pam pam. :)))))
Daca crezi ca nu rimeaza ....... imi cer scuze. Se stie ca ingineria si poezia nu se impaca prea bine. :)
Propun o seara stropita din belsug cu limonada cu ghimbir. Adica, urmand sfatul tau, sa tot gustam... Iar Oancea sa se uite. Si sa faca limonada, bineinteles. Oricum, trebuie recalculate ingredientele in cazul asta.
RăspundețiȘtergereP.S. Oare abuzul de ghimbir o dauna la ficatel?
P.P.S Dar cum se face o limonada cu ghimbir demiseaca?
eu tot nu reusesc sa scap de gustul intepator, futu-i mama lui de balans ca deloc nu-mi iese ....
RăspundețiȘtergerenu folosesti ghimbir in cantitatea indicata de maestru bucatar...
RăspundețiȘtergere