joi, 24 martie 2011

Pasta de macrou afumat


Ingrediente:
pentru pasta:
- aprox 250g macrou afumat
- 2 fire de ceapa verde (neaparat verde, sa n-avem discutii) :)
- coaja de la jumatate de lamaie (spalata bine cu apa fierbinte; sau nu, asta daca preferati pasta de macrou cu ceara)
- 40g unt
pentru topping:
- cateva fire de patrunjel
- 25g unt
- 1/2 lingurita hrean ras (n-am avut, dar asa zice reteta originala si merita, am facut o data cu hrean si e mai bun)
- piper



Legat de macrou preferabil ar fi sa luati file direct, e mai comod (zic asta in cunostinta de cauza pt ca am incercat si cu file si cu pestele intreg, adica cu oase mai exact).

Ok, se pun in robot macroul, ceapa tocata marunt, coaja de lamaie (daca doriti si cateva picaturi de lamaie sa stiti ca nu strica de loc, ba din contra). Topim untul si il punem si pe el peste si pornim robotul pana se face pasta.

Apoi, topim restul de unt, amestecam cu hrean plus patrunjel taiat plus piper si turnam peste.
Nu mai ramane decat sa lasam la frigider cam 1-2h si gata pasta sau spread-ul (in caz ca avem si anglofoni printre noi). :)


Pofta buna.

3 comentarii:

  1. Am facut şi eu. Este minunat. Mulţumesc pentru reţetă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hopaaaaaaa, uite o reteta interesanta!
    Hrean am, ceapa am... macroul mai lipseste!
    Si stii cine mai lipseste? Lucian sa comenteze nitel!

    RăspundețiȘtergere