marți, 22 martie 2011

Somon cu mustar


Insotit de piure de cartofi, telina si mazare.
Cu alte cuvinte o chestie simpla, inginereasca. :)


Ingrediente:
- file de somon (cam 400g)
- mustar (eu am folosit mustar boabe de la Kamis)
- 2-3 cartofi
- 1/3 telina mare, sau 1/2 telina medie sau 1 telina mica (posibilitatile sunt numeroase)
- cam 2 pumni de mazare
(cantitatile sunt relative, nu e genul de reteta la care totul trebuie potrivit la mg)




Se unge o tava cu f putin ulei de masline, se acopera somonul cu mustar si se da la cuptor pentru 20 minute.



Intre timp curatam cartofii si telina, ii taiem cuburi si ii fierbem timp de 15 min.
Dupa 15 min adaugam mazarea, mai lasam 5 minute si tragem de pe foc.
Le scurgem bine, condimentam cu sare si piper (eventual si un pic de unt) apoi bagam la mixer sau la robot avand grija sa nu le zdrobim prea tare. Atentie, asta e spilul, sa se simta textura componentelor.
Si iata, gata cina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu